Företaget

Handelshuset Källan är ett familjeföretag som tillverkar och säljer handgjorda naturtvålar, naturschampon, salvor och även egna te- och kryddblandningar tillsammans med gammeldags karameller. Hushållsprodukter såsom hemkokt linoljesåpa, läderbalsam, linoljevax med mera.

Vi är noggranna med vad vi använder på vår egen hud och vill erbjuda våra kunder samma alternativ.

Vi har tillverkat Naturtvålar och andra hudprodukter sedan 1999. 2010 utökade vi sortimentet med te, kryddor och andra matvaror utan onödiga tillsatser. Vi blandar våra egna unika teer, och gör egna kryddblandningar gjorda på enbart rena kryddor utan tillsatta smakförstärkare. Karamellerna kommer från vår grossist, håller mycket hög kvalité och är naturligt färgade med tex. fläder- & rödbetssaft, spenat och gurkmeja.

Vi sopsorterar ALLT, både privat och inom företaget. Ingenting som går att sopsortera hamnar i hushållssoporna!

 

Gården Källan

Gården Källan har sitt namn efter kallvattenkällan som ligger nedanför getternas ängshage. Kallvattenkällan har två kraftiga källådror som går samman vid Källan och som aldrig sinar. Vattnet är rent, friskt och mycket gott och alldeles klart efter att ha renats naturligt när det har tagit sig fram igenom sandåsen ovanför Källan.

Källan finns även utrotningshotade och genbanksanslutna Göingegetter, Ölandshöns och Myskankor, plus gårdens katter. Vartefter våra Norska Skogkatter från tidigare uppfödning (S*Saltfjellet's) avgår med åldern så har vi bestämt att vi nu ska ta hand om hemlösa/utkastade katter som kan få en trygg plats med rörelsefrihet här hos oss på Källan.

Källan
 ligger strax utanför byn
Ruda och granne med Ruda Gård, mellan Högsby och Fliseryd i

sydöstra Småland.

 

Vilka är vi?

Weronicha - Kallad "Tvålhäxan" av vänner och bekanta.
Skapar recept och ansvarar för tillverkningen av våra tvålar och naturliga hudvårdsprodukter.
Hon står också för recept och utveckling av vår enormt populära Linoljesåpa.
Weronicha har byggt upp och sköter webbshopen, och designar alla våra etiketter.

Stephan - "Kryddmästaren".

Utvecklar och blandar alla kryddor, teer, senapssorter m.m. och paketerar våra goda gammeldags karameller. Han ansvarar också för skötsel och renovering av vårat vackra marknadsstånd.


Sandra
- 2:a generationens "Tvålhäxa".

Tillverkar tvål, salvor och Linoljesåpa m.m. och är vår förpackningsansvarige. Sandra står också för design, dekoration och förpackning av specialleveranser och sköter försändelser till våra återförsäljare. Det är ofta Sandra som svarar när Du ringer till oss.


                                       Handelshuset Källan & Källans Naturprodukter

Kontaktinformation:

Handelshuset Källan
Källgatan 4, 570 76 Ruda

Tfn: 070-4748747

kontakt(@)kallans.se

Företaget innehar F-skattsedel och är momsregistrerat.

Organisationsnummer: 600129-0326
Momsregistreringsnr/VAT-nr: SE600129032601   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varukorg  

Inga produkter

Frakt 0:-
Totalt 0:-

Till kassan

Kategorier